Acupunctuur/Dry needling

Acupunctuur is een behandeling die ontspannend kan werken. In veel gevallen doet het helaas niks tegen de aanvallen zelf, maar kan tussen de aanvallen door wel je situatie verbeteren.

De acupuncturist plaatst de naalden op bepaalde acupunctuurpunten in je lichaam. Door de manier waarop de naald wordt aangebracht, beïnvloedt de acupuncturist de energiestroom in het lichaam.

Onderstaande link is de site van Nederlandse vereniging voor acupunctuur. Hier kun je meer info vinden over acupunctuur en behandelaars in jouw buurt.

Nederlandse vereniging acupunctuur

Dry needling is ook een behandeling met naalden, echter is het geheel iets anders dan acupunctuur. Dry needling kan ook de spieren ontspannen, waardoor de situatie kan verbeteren. Dry needling is een intensieve behandeling, direct toegepast op de spieren. In tegenstelling tot acupunctuur, welke met kleine naaldjes in de huid werkt.

Meer info over dry needling en welke fysiotherapeuten bevoegd zijn deze behandeling uit te voeren.

Dry needling

Iedere behandeling is op eigen risico. Wij geven slechts opties. Of het werkt is per persoon verschillend. Het is verstandig eerst contact op te nemen met de zorgverzekering om te vragen of de behandeling vergoed wordt. Houdt er rekening mee dat de situatie ook (eerst) kan verslechteren. 

Een gedachte over “Acupunctuur/Dry needling

 1. wellicht is het handig om naast acupunctuur ook shiatsu massage therapie te noemen dit aangezien ze gebruik maken van hetzelfde energiesysteem/ acupunctuurpunten.

  Het heeft mijn in ieder geval geholpen het weg te halen en voorgoed dus geen symptoombestrijding zoals veel van de andere dingen doen.

  Daarnaast zijn er ook nog middelen die histamine aanvallen(veroorzaakt clusterhoofdpijn veroorzaakt) verminderen dan wel stoppen.
  Denk hierbij aan gluten en lactose vrij eten in combinatie met dpp 4 enzym slikken.

  Dan nog een volgend punt bij hoofdpijn patiënten wordt vaak gezien dat ze een laag serontineniveau hebben, daarvoor kan je bijvoorbeeld 5 htp slikken ofwel griffonia simplicifolia

  met vriendelijke groet

  Frans Selhorst

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *