GON Blokkade

GON blokkade (Great Occiptal Nerve), is een injectie van lidocaïne en prednison in de achterhoofdzenuw. Er wordt weinig informatie over gegeven. Dus stel je vragen aan de arts, indien deze een GON blokkade voorstelt. Hieronder wat we erover hebben geleerd van onze lotgenoten in de steungroep.

De meeste mensen vinden de ingreep zelf niet pijnlijk. “Een peulenschil vergeleken met een aanval”. Door het verdoven van de achterhoofdzenuw hoopt men dat de pijnprikkel van de aanvallen niet doorkomt.

De ingreep wordt gedaan op de pijnpoli. Het advies is om 24 uur na de GON niet zelf te rijden, neem dus begeleiding mee.

Bijwerkingen kunnen zijn: Een beurs gevoel  (blauwe plek) waar de injectie is gezet, stijve nek. Soms ervaren mensen ook bijwerkingen van de Prednison, stemmingswisselingen, opvliegers zijn hier enkele van. Bijwerkingen trekken na enkele dagen weer weg.

De resultaten zijn per persoon verschillend. Sommige ervaren binnen een paar dagen verbetering. Anderen vertellen dat het enige tijd kan duren voordat het effect heeft, geef het een week of 2. Sommige zijn een periode pijnvrij. Hoe lang deze periode is, verschilt tussen enkele dagen, weken en soms zelfs maanden. Anderen melden dat de intensiteit of het aantal aanvallen is verminderd, maar niet uitgebleven zijn. Helaas zijn er ook mensen waarbij de GON Blokkade geen effect had. Een GON Blokkade kan indien nodig, herhaalt worden.

GON Blokkade