Ervaringen

Verhalen over het wel en wee van het leven met een TAC. Deze verhalen zijn gepubliceerd op de openbare pagina. De verhalen zijn geschreven door lotgenoten. Ook naasten komen aan het woord. Na publicatie op de openbare pagina, zullen ze hier geplaatst worden.

Ervaringen zijn heel belangrijk om een beeld te kunnen vormen. In de steungroep delen we onze ervaringen met elkaar, om een stukje herkenning te vinden en elkaar bij te staan. Op deze pagina introduceren we ervaringen, geschreven door de patiënt zelf, om ook jullie een kijkje te geven in onze beleving. Wat doet het met iemand, om te moeten leven met een TAC. Wat is er veranderd in hun leven? Hoe gaan ze ermee om?

Ervaringen kunnen bijdragen aan het onbekende van de aandoening. Veel mensen weten niet wat de aandoening kan aanrichten. Hoe het leven kan veranderen en de gevolgen ervan. De aandoening en zeker de gevolgen, worden vaak onderschat. Door ervaringen te delen van mensen die er mee moeten leven, hopen we bij te dragen aan een stukje begrip en bekendheid.

Voor lotgenoten en naasten kan het lezen (en delen) van ervaringen een stukje herkenning rust geven. Het gevoel niet alleen te staan en de herkenning in elkaars verhalen, kan bijdragen aan een stukje acceptatie. Je verhaal van je afschrijven, kan een opluchting zijn. We merken in de steungroep dat mensen vaak vast lopen door onbegrip vanuit hun omgeving.

We hopen dat deze ervaringen kunnen bijdragen aan het feit dat het iedereen kan overkomen. Ieder gaat er op zijn eigen manier mee om. Ieder heeft een eigen leven en al zijn er veel verschillen, de pijn is voor iedereen hetzelfde. Het stukje acceptatie om het in je leven te passen, zal voor iedereen verschillend uit pakken. Het zijn geen vrolijke verhalen, maar voor veel mensen is dit wel de realiteit. En ook dat mag best eens verteld worden.

Wil je ook je ervaring delen? Dit mag ook anoniem. Neem dan contact op via het contactformulier