Vakantie

Wanneer je op reis gaat, neem je natuurlijk ook je medicatie mee. Lees hieronder wat je daarvoor moet regelen.

Het is verstandig om een medische verklaring aan je arts te vragen (in het Engels) EN een medisch paspoort aan te vragen. In het medisch paspoort staan gegevens over je ziekte(s) en de medicatie die je daarvoor gebruikt. Medische verklaring moet ondertekend worden door je behandelende arts (Neuroloog), dit is Een officieel document. Een medisch paspoort is verkrijgbaar bij de apotheek en is geen officieel reisdocument, het is slechts ter kennisgeving.

Zorg altijd dat je de originele verpakking bij je hebt van elk medicijn wat je meeneemt. Als je gaat vliegen is het verstandig om (een deel van) je medicatie in je handbagage mee te nemen, voor het geval dat. Zo heb je tenminste altijd iets bij de hand.

Hieronder wat algemene tips en regels voor wanneer je met medicatie op reis gaat.

Medicijnen op reis (apotheek)

Medicijnen op reis (overheid)

Medicijnen op reis (CAK)

Medicijnen op reis (gezondheidsnet)

Reizen met neurostimulator:

Bij reizen naar het buitenland met een neurostimulator, is het verstandig om een in het Engels vertaalde identificatiekaart mee te nemen waarin staat dat je drager bent van een (neuro)stimulator. Op de identificatiekaart moet een telefoonnummer staan waar zonodig informatie kan worden verkregen. Als het goed is heb je dit gekregen van de arts, zo niet, vraag ernaar! Je mag niet door de controlepoorten, wel kun je gefouiilleerd worden.

Zuurstof:

Zuurstof is vaak wat lastiger mee te nemen, zeker wanneer je gaat vliegen. Er is geen eenheid in de regels voor zuurstof. Voor het boeken van een vakantie kun je het beste vragen bij je leverancier naar de mogelijkheden. Ook is het verstandig om je luchtvaartmaatschappij en je reisleider in te lichten en te vragen naar de mogelijkheden. Zuurstof wat wordt geleverd in het buitenland wordt vaak niet (geheel) vergoedt! Houdt hier rekening mee en vraag aan je zorgverzekering hoeveel er vergoed zal worden.

Westfalen info zuurstof en vakantie

zuurstof_buitenland (1)

Zorgkosten buitenland (zorgwijzer)

Zuurstof op geraakt? Je kunt contact opnemen met je leverancier, maar je kunt ook je cillinder laten vullen (tegen betaling) bij Air Liquide. In onderstaande link kun je hier meer info over vinden. Onderaan de pagina kun je het land waar je verblijft kiezen, om te kijken waar ze gevestigd zijn.

airliquide

Nu je weet hoe je alles moet regelen en waar je moet zijn voor bepaalde informatie, rest nog 1 ding: Veel plezier op je reis! Geniet ervan!