Het beest slaapt

We hebben het vaak over “het beest” in ons hoofd. Het beest wat clusterhoofdpijn heet. Iedere dag is niet hetzelfde. Ieder mens is anders. Iedereen ervaart het vanuit hun eigen beleving.

Wat we wel allemaal kunnen beamen is, wanneer het beest wakker is, leven we in een hel. De pijn is haast niet te verdragen, functioneren zal niet gaan. Wanneer het beest slaapt, komen wij tot leven. En zelfs tot leven komen, kan zoiets simpels zijn als slapen. Slapen, de hele nacht, is voor vele een overwinning!

Er bestaat zoiets als remissie, sommige mensen met clusterhoofdpijn hebben weleens periodes rust. Dit zijn niet alleen episodische patiënten. Ook bij chronische patiënten kan remissie voorkomen.

We lezen weleens verhalen van mensen die 15 jaar chronisch zijn geweest en ineens 10 jaar aanvalsvrij zijn! Wat een feest zal dat zijn. Ze denken dat ze genezen zijn, pakken hun leven weer op en proberen hun hel te vergeten. Tot, na 10 jaar, zo uit het niets de aanvallen weer opduiken! Het beest was niet dood….het beest sliep…

Clusterhoofdpijn is een chronische aandoening. Ook episodische clusterhoofdpijn is chronisch. Af en toe valt het beest in slaap, maar op de een of andere manier, ontwaakt hij altijd weer. Clusterhoofdpijn is tot op heden niet te genezen!

Geniet ervan wanneer het beest slaapt, want een manier om het te doden is helaas nog niet gevonden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *