Leef!

Wanneer je iets (leuks) doet, betekent het nog niet dat je je goed voelt. En zeker niet betekent dat je genezen bent! Soms doe je dingen, om je mens te voelen. Blijf dit ook doen! Laat je niet uit het veld slaan, door wat anderen zeggen of vinden. Je weet immers zelf hoe het zit!

Helaas zijn er ook mensen die door het oordeel van anderen, eigen onzekerheid, of angst voor…wel in een sociaal isolement komen…Dit is vreselijk!

Meer bekendheid voor clusterhoofdpijn, zou wellicht ook wat meer empathie kunnen opleveren voor de keuzes die we soms (noodgedwongen) moeten maken.

We kiezen er immers niet voor om met een beest in ons hoofd te leven. We kiezen er niet voor om niet meer te kunnen werken. We kiezen er niet voor om vrienden en familie teleur te moeten stellen. We kiezen er niet voor om ons leven anders in te moeten delen. We kiezen niet voor de pijn die we te verduren krijgen.

We kunnen er wel voor kiezen om, ondanks de ellende, te leven.
Ieder op z’n eigen manier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *