Teken onze petitie a.u.b!

Naar aanleiding van de vele verhalen binnen de steungroep, waaruit blijkt dat er toch een probleem is met betrekking tot het verstrekken van zuurstof, hebben wij vanuit beheer een petitie gemaakt.

Deze petitie zullen we naar hulpverleningsinstanties sturen, denk daarbij aan neurologie afdelingen, ministerie volksgezondheid, welzijn en sport, etc. Met het verzoek om de behandel richtlijnen bij een TAC beter in acht te nemen.

Zuurstof kan een groot verschil maken om de aanvallen beter te lijf te kunnen gaan. Eventueel in combinatie met sumatriptan (Immigran) injecties. Uit ervaringen binnen (en buiten) de steungroep is gebleken dat juist gebruik van zuurstof tijdens aanvallen, het gebruik van injecties kunnen minimaliseren. Injecties kunnen ook prima een aanval afbreken, maar hiervan ervaren vele toch nare bijwerkingen. Bovendien is de kans op een rebound groot, aangezien iemand met clusterhoofdpijn vaak meer dan de 2 injecties per 24 uur (zoals voorgeschreven bij migraine) mogen nemen.

Zuurstof kent nagenoeg geen bijwerkingen en is veilig in gebruik met de injecties en andere (profylactische) medicatie die voorgeschreven worden bij een TAC.

Laat mensen niet onnodig lijden en verstrek zuurstof indien iemand de diagnose heeft gekregen!

Teken de petitie als steunbetuiging en vraag ook je omgeving om te tekenen. Vergeet daarbij niet om je ondertekening te bevestigen via de mail die je ontvangt.

Uit naam van vele lotgenoten die nog steeds geen zuurstof tot hun beschikking hebben en alle mensen die in de toekomst de diagnose zullen krijgen: BEDANKT voor jullie steun!

Lees meer over zuurstof, injecties en vele andere zaken rondom TAC’s op deze site.

Zuurstof petitie